Az Antmann Pince családi vállalkozás, mely a 90-es évektől működik, nagyszüleink azonban már a múlt század elejétől foglalkoztak szőlőtermesztéssel és borkészítéssel.
Pincészetünk
Jelenleg 5 hektáron gazdálkodunk és további 3 hektár termését vásároljuk fel, szigorúan ellenőrzött termesztési feltételek teljesülése után.
A szőlőtermesztés során valljuk, hogy csak egészséges alapanyagból lehet jó minőségű bort készíteni, és mivel az összes termést saját magunk dolgozzuk fel, így könnyebb a dolgunk, ha egészséges termés érkezik a fogadógaratba.
A borkészítés során ápoljuk a hagyományokat, de alkalmazzuk az új reduktív technológiát is!
A friss, fiatalos Kékfrankos rozé és a muskotályos Irsai Olivér borunkon kívül minden borunk kap bizonyos mértékű tölgyfahordós érlelést!
Ennek okán pincénkben a reduktivitást biztosító műanyag és saválló tartályokon kívül az ászokolást 5-12 hl-es fahordók teszik lehetővé.
A szőlő darálása után a mustot ülepítés után hűtve erjesztjük, fajélesztő használata nélkül!
Boraink kézműves borok, szeretnénk azokat az íz-, illat-, zamatanyagokat előhozni, ami a fajtára, termőhelyre, évjáratra jellemző, nem pedig azt amit a fajélesztő előtérbe helyez.