Boraink

Boraink kézműves borok, a fajtára, termőhelyre, évjáratra jellemző íz-, illat- és zamatanyagokkal. A szőlő darálása után a mustot ülepítés után hűtve erjesztjük, fajélesztő használata nélkül.

Olaszrizling

A Balatonfüred-Csopaki borvidék legismertebb szőlőfajtájából készült kiváló bor. Illatában a fajtára jellemző rezedás, virágos jelleg mellé enyhe gyümölcsösség társul. Zamatában testes, szép savgerincű bor. A rizling számunkra maga a bor, az etalon.

Fogyasztását 10-12 °C-on, aperitifként, hal-, máj- és zöldségételekhez egyaránt ajánljuk.

Irsai Olivér

Az Irsai Olivér magyar nemesítésű fajta, a muskotály körbe tartozik. Színe halványsárga, illata muskotályos és igen erőteljes, íze alapvetően gyümölcsös, citrusokat, grapefruitot fedezhetünk fel, mégis testes, kerek, határozott savgerincű, hosszú lecsengésű bort kóstolhatunk.

Fogyasztását 16 °C-ra hűtve elsősorban aperitifként levesekhez vagy szárnyasokhoz ajánljuk.

Juhfark

A Nivegy-völgy emblematikus fajtája, amely fürtformájáról kapta a nevét. A nászéjszakák bora. Világos szalmasárga szín, friss roppanós, tavaszi illat jellemzi. Élénk savai, szépen domborítják ki az igazi csicsói karaktert. Íze könnyed, és mégis titános; árnyalatnyi körte íz érezhető a karakteres juhfark zamatvilágban.

Zöldfűszeres szárnyas sültekhez és halételekhez, friss kecskesajtokhoz ajánljuk.

Szürkebarát

A Szürkebarát a Balatoni Borrégió méltán leghíresebb fajtája. Gazdag, telt, hosszú íz, finom, harmonikus savak, összetett illat és elegáns, halványsárga szín jellemzi. Kiváló kísérője leveseknek, salátáknak, szárnyas ételeknek de ajánlható kevésbé fűszeres vörös húsokhoz is.

Fogyasztását 14-16 °C-on ajánljuk.

Kékfrankos Rosé

Fiatal és üde bor, élénkebb lazacrózsaszínnel és finom, tiszta, leginkább eperre emlékeztető illattal. Friss, szomjoltó, száraz bor. Gyümölcsös lendületes savak díszítik.

Grillezett hal- (lazac) és szárnyas, valamint kecskehúsból készített ételek kiváló társa. Friss kecske-, juh- és tehéntejből készített sajtok mellé. 9-10 °C fokon.

Rizlingszilváni

Könnyű, illatos egynyári bor. Illatában virágokra emlékeztető, gazdag, ízében a szépen lesimogatott savgerinc támogatja a sokszínű zamatvilágot. A fajta jellemzője, hogy rendkívül hamar eléri a csúcspontját. Ezt követően viszonylag gyorsan meg is kell inni, mert 1,5-2 éves korára hanyatlani kezd, ezért a régi öregek ezt a fajtát fogyasztották ki leghamarabb a pincéből.